Logo Baru Perak FC Dengan Azam Baru

Kelab Bolasepak Perak FC kini telah dimiliki oleh XOX iaitu syarikat telekomunikasi. Dengan membeli kelab yang banyak hutang dengan harga RM1.

Internet Fiber | Maxis Fiber Atau TM Unifi

Antaranya TIME, MAXIS dan TM. Pilihan yang perlu dibuat berdasarkan harga, kawasan liputan, perkhidmatan, kelebihan, kelajuan dan limit data.

Pelitup Muka Perlu SIRIM Pulak

Semua pengilang dan pengimport pelitup muka bukan perubatan perlu membuat permohonan perakuan serta penandaan MS SIRIM daripada SIRIM QAS International Sdn Bhd.

This is default featured slide 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

10 Sebab iklan AdSense tidak muncul di blog

Adsense dari Google adalah sebuah syarikat pengiklanan. Google menjana pendapatan dari pengiklanan yang dapat dari syarikat yang mahu promosi Produk, Perkhidmatan dan aktiviti Syarikat.

Showing posts with label Perkerjaaan. Show all posts
Showing posts with label Perkerjaaan. Show all posts

15 April 2019

Kerja Kosong | Pemanjat Pokok Kelapa

Baru ini ada sebuah cerita dalam surat khabar mengenai pelajar yang "Graduate" sukar mencari kerja. Ceritanya, hantar sampai 30 'Resume' pelbagai syarikat tetapi tiada jawapan. Ada juga yang pergi temuduga tetapi tiada keputusan mengenai jawatan yang di pinta.

Bagi saya sebanyak mana korang hantar 'resume' sama ada melalui surat, serahan sendiri atau secara email, pastikan korang baca apa yang syarikat tersebut inginkan untuk seorang pekerja.

Jangan pertikaikan jika syarikat tersebut meletakkan syarat ingin pengalaman dalam pekerjaan. Carilah kerja sementara untuk mendapat pengalaman walaupun bukan dalam bidang yang korang belajar.

Sebenarnya setiap kerja ada kaitan dengan apa yang korang belajar di IPTA atau IPTS. Kerjalah di kedai Francais seperti MC Donald, KFC, Pizza Hut dan lain lagi. Walaupun gaji kecil tetapi korang akan dapat 1 pengalaman yang akan ada kaitan dengan bidang yang korang pelajari.

Kerja jangan Memilih sangat untuk dapat yang terbaik. Kerja yang terbaik sebenarnya bermula dari yang kurang terbaik. Apabila korang 'Graduate' nanti jangan tanamkan sifat hendak makan gaji, tetapi tanamkan sifat ingin jadi usahawan atau jadi bos pada syarikat dan diri sendiri.

Tapi kalau korang rasa hendak juga cari kerja yang gaji besar apa kata korang 'apply' je 'job' kat gambar dekat bawah nie. Itu pun kalau korang sanggup.


Sanggup ke korang kerja dengan gaji sebesar ini dengan tugasan yang sangat besar. Hahaha. Usaha tangga kejayaan, Merungut dengan usaha yang tiada hasil tiada gunanya, Terus berusaha sampai Berjaya.

19 July 2018

Jawatan Kosong Pelbagai Sektor Untuk Di Isi

Kepada korang yang belum dapat kerja dan mencari kerja, boleh lihat gambar dibawah. Terdapat beberapa syarikat sedang mencari pekerja.

Jangan Lepaskan peluang untuk mencuba.

Felda Jawatan Kosong
Tabung Haji Jawatan Kosong


KTMB Jawatan Kosong
Layari laman Web ejobskini untuk mendapat maklumat lanjut.

Tarikh tutup semakin hampir, ambil tindakan pantas. Selamat Berjaya.

06 December 2017

Kerja Kosong Di Tenaga Nasional Berhad

Kerja Kosong Di Tenaga Nasional Berhad | Kepada sesiapa yang masih mencari perkerjaan, sebuah syarikat GLC iaitu TNB (Tenaga Nasional Berhad) telah membuka kerja kosong KONTRAK bagi sesiapa yang minat.

Anda boleh melayari laman web kerjaya di TNB di https://emadis.tnb.com.my . Anda boleh melihat kerja kosong yang ditawarkan TNB untuk anda isi.


Pastikan kerja yang anda minta mesti memenuhi syarat kelayakan yang diminta. Kepada Yang mahu memohon baca syarat kelayakan, jangan buang masa isi jika anda tidak memenuhi syarat. Saya kongsikan beberapa syarat kerja yang di lampirkan untuk bacaan anda.




Tarikh Tutup adalah 17 December 2017. Lawan Web Emadis TNB adalah laman web untuk sesiapa yang ingin bekerja dalam TNB. Segala kerja kosong yang di buka perlu dipohon dalam laman web ini dan tidak menggunakan borang manual lagi seperti yang saya tahu.

Cara  Memohon bagi yang baru Pertama kali :

Tekan pada Pendaftaran Baru >>> Isi segala maklumat (macam resume tue). Anda perlu juga attach Document, sijil yang ada dalam pendaftaraan.

Bagi Yang pernah isi Pendaftaraan Sebelum ini, Hanya Perlu Log In menggunakan i/c (kad pengenalan) dan Password anda. Kalau anda lupa tekan je lupa password.

Diharap apa yang saya kongsikan sedikit dapat membantu anda. Ada masalah anda boleh tanya sendiri dengan tekan bahagian ruang bawah tu.