Breaking

Post Top Ad

Your Ad Spot

Sunday, 26 May 2019

Promosi Domain [dot]my Dari Exabytes Memang Sempoi

Bagi korang yang belum kenal dengan Exabytes, Saya cuma nak bagi tahu nie. Exabytes Syarikat tempatan yang menawarkan korang Domain dan Server yang murah.

Exabytes kini sibuk mempromosi Domain yang Malaysia [dot]my. Promosi yang dibuat agak lucu sikit dengan meletak nama `hero Avengers: Endgames` diakhiri dengan [dot]my.








Promosi yang sempoi je guna nama hero. Korang boleh gak letak domain nama cicakman, kluangman atau badang kalau suka.

Harga yang ditawarkan sangat berpatutan dan mampu dimiliki oleh blogger yang inginkan domain [dot]my.

Harga untuk domain [dot]my untuk 1 tahun adalah RM120. Jika korang beli untuk 2 tahun RM240, akan dapat PERCUMA 2 tahun lagi. Jadinya 4 tahun untuk domain [dot]my. WoW kan.


Tawaran yang dibuat memang murah. Sampai bg 50% diskaun tu. Jangan lepas peluang bagi yang belum ada domain.

BACA JUGA : 5 Kelebihan Memiliki Domain dot MY

Bagi yang mahu domain selain [dot]my, saya letak gambar senarai harga domain lain. Ada juga domain lain dengan potongan harga yang cukup menarik untuk dimiliki.

Baca Juga : Kelebihan Domain [dot]my

Server pun ada juga, korang boleh tekan pada gambar yang saya sediakan dibawah.


Daftar Domain [dot]my

Langkah 1# : Pastikan korang daftar dahulu jika pertama kali dengan Exabytes.

Langkah 2# : Selepas Daftar, pergi bahagian 'Domain' untuk daftar 'Register New Domain'.

Langkah 3# : Selepas daftar domain, buat bayaran 'Online Banking' atau kreadit card.

Langkah 4# : Hantar gambar Salinan IC untuk Domain korang di daftarkan.

Langkah 5# : Tunggu dalam masa 24 jam, sehingga domain korang selesai didaftarkan, sebelum digunakan.

Selesai.

Baca Juga : Cara Letak Domain Dari Exabytes Di Blogspot (akan datang)

Saya nasihat pada yang mahu domain baru, Pastikan nama domain korang mudah, ringkas dan senang di ingati penggunjung.

sumber : FB & Web Exabytes 

3 comments:

ray said...

uishhhh mesti ramai nak ni

dear anies said...

best nyaaa... teringin nk ada domain sendiri... hmm tggu anniversary blog yg ke 10 lah kot hehehe

Sunah Sakura said...

menariknya promosi dia...kalo boleh, nak blackwidow.my...hahaha

Post Top Ad

Your Ad Spot

Pages